Derfor skal du have et responsivt mobilvenlig design

Et responsivt design er det vigtigste, når det kommer til din hjemmeside og webshop. Og det er der nogle helt enkle grunde til.

Hvad er et responsivt design?

Et responsivt design gør, at din hjemmeside automatisk tilpasser sig efter, hvilken skærm din kunde bruger. Det vil sige, at din hjemmeside og webshop fungerer godt, lige meget om din kunde søger rundt på din side på en computer, tablet eller mobil.

For eksempel er det ikke nødvendigt at zoome ind (eller ud) for at læse en tekst eller for at navigere rundt på din side. Hvis din webshop nu ikke har et responsivt design, så kan du risikere, at din kunde klikker forkert eller at det kan være svært at finde det, din kunde leder efter.

De danske brugere shopper på mobilen

Der er nemlig stor sandsynlighed for, at dine kunder eller brugere besøger din hjemmeside eller webshop fra deres mobiltelefon. Det seneste statik fra Danmarks Statistik er fra 2017, og ja, i forhold til hvor hurtigt det går i den digitale verden, så er det jo gamle tal.

Jeg tager dem dog med alligevel – for i konteksten af emnet responsivt design til hjemmesider og webshops er tallene ret bemærkelsesværdige: 2017-statistikken viser, at ni ud af ti internetbrugere bruger deres mobiltelefon, når de går på nettet.

En vigtig ting at skelne mellem her er, at der er forskel på at være på internettet og på at shoppe på internettet: Nogle kloge hoveder mener, at danskerne bruger deres mobiler til at søge efter information, og så tager de computeren i brug, når de skal til at købe det, de har søgt efter på deres mobiltelefon.

M-commerce udgør næsten 55% inden for e-handel

At shoppe via mobilen – det kalder man m-commerce – så viser tal fra 2020 fra Euromonitor, at m-commerce udgør næsten 55% af hele den samlede omsætning inden for e-handel inden for detail i Europa.

I 2020 shoppede 43% af danskerne fra mobilen. Selvom tallet for danskernes m-commerce er lavere end i hele Europa, er det stadig værd at se på, at stigningen i Danmark fra 2015 er på hele 22%. Det er næppe gået den anden vej her i 2021.

Derfor og de her fire andre grund er, hvorfor du kraftigt skal overveje at gøre din hjemmeside og webshop responsiv:

1: Din hjemmeside er brugervenlig

Responsivt design gør helt grundlæggende din hjemmeside brugervenlig fra alle enheder. Dine tekster er læsebare, lige meget om dine kunder besøger din hjemmeside fra en computer, tablet eller deres mobiltelefon.

Brugervenlighed er noget, du hele tiden skal have in mente, når du sælge dine produkter til dine kunder. Din hjemmeside skal være overskuelig – og det skal være nemt at komme rundt. Så du skal altså forstå din kundes rejse på hjemmesiden, og her giver det ekstra pote, når din hjemmeside er responsiv.

2: Brugerne bliver længere

Tingene hænger tit sammen. Og at din hjemmeside er bruger-, læse- og navigationsvenlig gør også, at dine kunder bliver længere på hjemmesiden. Hvis din bounce rate er alt for høj, kan være kritisk for din forretning.

Udover at en høj bounce rate betyder ingen konvertering, betyder en høj bounce rate også, at din landingsside ikke stemmer overens med din bruger og læsers forventninger.

3: Google rangerer din hjemmeside højere

Når dine brugere og dine kunder bliver længere på dit site, rangerer du højere i søgemaskinerne. Og dine brugere bliver længere, når de nemt kan læse, hvad der står på din hjemmeside, og de kan bedre navigere i den – og voilà! Så er der ikke noget at sige til, at dine kunder lige bliver lidt længere.

Jo længere dine kunder bliver på din side, jo større er sandsynligheden for, at der kommer en konvertering i form af salg, sign up til nyhedsbrev eller andre gode ting for dig og din forretning.

4: Hjemmesiden indlæses hurtigere på alle enheder

Din hjemmeside indlæses også hurtigere, fordi den er optimeret alt afhængig af enhed. Din kunde skal ikke til at loade din desktop-version af hjemmesiden på den mindre mobile skærm.

Alt i den digitale verden går hurtigt i dag, og vi moderne mennesker har virkelig høje krav til alt i den verden: Hastighed på hjemmesider og webshop er en af dem. Hvis din side er flere sekunder om at loade, så bliver vi utålmodige og besøger den næste side.

Det mobilvenlige design er altid godt at få lavet fra start, når du vil til at være synlig på internettet. Hos MovaWeb designer vi alle hjemmesider og webshops med responsivt design.

Kom godt i gang med at tiltrække kunder og brugere til din imødekommende og brugervenlige hjemmeside eller webshop lige her.

Logo movaweb.dk

Vi hører meget gerne fra dig

Styrk dit brand eller projekt med en professionel hjemmeside eller webshop, hvor brugeroplevelsen, det lækre design og salg er i højsædet. Vi er klar – er du?

Måske du også er interesseret i